ContactSitemap NLFREN

Realisaties > Expo Dino Adventure

50 DINO’S VEROVEREN HET CENTRAAL STATION VAN ANTWERPEN!

Expo ‘Dino Adventure’

Vanaf 15 december 2013 tot en met 31 augustus 2014 kwam de prehistorie tot leven in het Centraal Station van Antwerpen.

Op de expo waren 50 reusachtige en levensechte dinosaurussen te zien waarvan de grootste zelfs 23 meter lang was.

Aan de achterzijde van het Centraal Station van Antwerpen was een ruimte gereserveerd van meer dan 2.000m2 voor de dinosaurussen.

De expo-bezoekers kwamen oog in oog te staan met een aantal van de bekendste dinosaurussen, waaronder natuurlijk de gevreesde T-rex en konden alles te weten komen over o.m. de Iguanodon, de ‘Belgische dinosaurus’, wiens vondst in 1878 in een kolenmijn in Bernissart wereldnieuws was.

Volwassenen en kinderen kregen ieder een eigen – gratis – audiogids voor de expo.

De kinderen werden bij binnenkomst ‘dino-ranger’  en deden mee aan een avontuurlijke speurtocht aan het eind waarvan ze een eigen dino-diploma ontvingen.

Er was een dino-lab, waar de kinderen samen dino-botten konden blootleggen, kennis konden opdoen over fossielen en nog een aantal andere dino-activiteiten konden ondernemen, terwijl de volwassenen genoten van een kopje koffie of een pintje in het Dino Café.

Door de overweldigende vraag moest de expo verscheidene malen worden verlengd.

Bij het vertrek van de dinosaurussen uit Antwerpen stond de teller uiteindelijk op meer dan 175.000 bezoekers. Daarmee is Expo ‘Dino Adventure’ een van de meest succesvolle reizende expo’s geweest die Antwerpen ooit heeft aangedaan.

 

Voor meer info: www.expo-dino-adventure.be


 

created & CMS by Deltacom